Knihovnička

Datum a čas vysílání: 4. 5. 2024, 13:30
Autor: Iva Horká
Interpret: Iva Horká, Martin Novotný
Cyklus: Knihovnička
Název pořadu: Čtení nejen o léčivé síle zvířat a stromů

Léčivá síla zvířat, Knihy o lesní moudrosti a Genialita ptáků - to jsou knihy, které představíme v tomto speciálním díle Knihovničky a jsou určeny nejenom pro milovníky přírody a zvířat. 

Psychoterapeut Rainer Wohlfarth a koučka Bettina Mutschlerová – specialisté na terapii pomocí zvířat – nám ve své knize Léčivá síla zvířat pomáhají pochopit, jak je kontakt se psy, kočkami, koňmi a dalšími zvířaty důležitý pro naše fyzické a psychické zdraví.

V souboru knih o lesní moudrosti vám nabídneme několik skvělých tipů, které vám pomohou lépe pochopit fungování přírody a vlastně i vás samotných. Člověk je totiž také součástí přírody, i když se jí stále více vzdaluje. Bude řeč například o knihách Tajný život stromů, Než stromům dojde dech, Průvodce lesem, Les nemlčí. Dozvíte se, proč je důležité s přírodou souznít.

Informace z knihy Genialita ptáků od Jennifer Ackerman  mnohé zcela jistě překvapí. Víte, jak mohou ptáci vytušit, že se blíží bouře, o které my zatím nemáme sebemenší ponětí? Jak najdou cestu do tisíce kilometrů vzdálených míst, když tam nikdy nebyli? Jak dovedou přesně napodobit složité zpěvy desítek dalších druhů a jak si po šesti měsících pamatují, kam si na ploše o velikosti stovek čtverečních kilometrů ukryli potravu? Možná je slovo genialita skutečně na místě.


Knihy, které vydalo nakladatelství Kazda, představí autorka pořadu Iva Horká a ukázky čte Martin Novotný, moderátor Radia Proglas a brněnský zpěvák a herec.


Knihovnička – literární novinky pohledem redakce i přizvaných hostů každou sobotu ve 13.30 a v neděli 5.30.

Premiéra: 4. 5. 2024, 13:30

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group