Za kostelem

Náš tip
Datum a čas vysílání: 28. 5. 2023, 20:15
Autor: Jan Hanák
Interpret: Vladimír Hauser
Cyklus: Za kostelem
Název pořadu: S hereckou legendou Lárym

Rozhovor s Vladimírem Hauserem, hercem celoživotně spojeným s Divadlem Husa na provázku, které o něm píše, že Láry, což je jeho letitá přezdívka, je "zkušeným a spolehlivým hráčem s uhrančivým pohledem a silně vyvinutým smyslem pro spravedlnost. Pochází z rodiny se vztahem k amatérskému divadlu, na konzervatoř se však dostal zejména přes recitační soutěže. Bezprostředně po jejím absolvování se v Procházkově síni Domu umění zapojil do divadelní tvorby tehdějšího Divadla na provázku. Stěžejním a oblíbeným členem jeho souboru zůstává dodnes. Když právě nehraje, čte, doma nebo v rozhlase, rád popíjí s manželkou kávu, poslouchá Pink Floyd i zpěv ptáků. Chtěl by mít schopnost zhypnotizovat celé lidstvo, tají však, za jakým účelem. Hrdě přijímá nálepku pravdoláskař. Na Provázek se uvázal v roce 1973." Co dodat? Má dceru farářku. Třeba tak. Připravil Jan Hanák.

Za kostel se spousta z nás schovává a spousta z nás dokonce říká, že kostel je to hlavní, jediné... a stačí. Jenomže nestačí. Ježíš své učedníky neposlal do bezpečného kostela, nýbrž na hlubinu, přesněji řečeno do celého světa, kde nikdo příliš netuší, co ho čeká. Žádné téma není tabu.


Za kostelem – Ite, missa est. Jděte... s Pánem Bohem. No dobře. A co dál? Za kostel se spousta z nás schovává a spousta z nás dokonce říká, že kostel je to hlavní, jediné... a stačí. Jenomže nestačí. Ježíš své učedníky neposlal do bezpečného kostela, nýbrž na hlubinu, přesněji řečeno do celého světa, kde nikdo příliš netuší, co ho čeká. Ale jak na to? V rozhovorech s inspirativními lidmi z různých koutů povětšinou křesťanského spektra se o to pokusí týdeník Za kostelem. V pátek v 17.10 a v neděli ve 20.15. Žádné téma není tabu.

Premiéra: 28. 5. 2023, 20:15
Opakování: 28. 5. 2023, 20:15, 2. 6. 2023, 17:10, 1. 9. 2023, 17:10

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group