Studio Brno
Ačkoliv se může zdát, že šneci jako gurmánská delikatesa patří pouze do Francie, mají svoji kulinářskou tradici i v Česku. Na tu v obci Rybníček u Vyškova navazují manželé Helena a Michal Přikrylovi. Na obnoveném rodinném statku tam založili šnečí farmu a prostřednictvím originálních šnečích produktů se snaží navrátit do české kuchyně tuto dnes neobvyklou pochoutku. Co je k tomuto rozhodnutí přivedlo a jak vlastně chov šneků vypadá, se na statek manželů Přikrylových vydala zjistit redaktorka Jana Kuklová.
Z regionálních studií – najdete zde informace, zajímavosti a rozhovory z regionálních studií v Praze, Olomouci, Ostravě, Hradci Králové, Litoměřic a Českých Budějovic. Vysíláme pondělí – čtvrtek 20.15, repríza vždy následující den ve 22.00.