Nejvíc bolí strach

Datum a čas vysílání: 28. 2. 2021, 20:15
Autor: Marek Chvátal
Interpret: Eva Brázdilová, Marek Chvátal
Cyklus: Křesťan a svět

Eva je zubařka a zároveň podnikatelka. Dlouho mi nedávalo smysl, jak by mohla tyto dvě věci spojit. Ale během rozhovoru jsem to pochopil.

Rodiče připravili Evu perfektně do života a vyrostla z ní organizačně zdatná, empatická a Boha hledající žena. K tomu našla toho pravého muže, jehož v průběhu rozhovoru opakovaně chválí. Dokážou se totiž vzájemně doplňovat v tom, co druhý potřebuje.

Eviným snem bylo založit stomatologickou kliniku, kde byste našli péči na všechny problémy, které mohou vaše zuby trápit. A kouzlo, ve kterém se projevuje podnikatelský duch manželů Brázdilových, je v tom, že tuto kliniku založili daleko od velký měst. Otevřeli ji v Osové Bitýšce.

Pečovat o zuby lidí ve skoro vesnickém prostředí má sva specifika a Eva o nich otevřeně mluví. Díky nim má totiž svou práci ještě raději. Zároveň cítí velkou zodpovědnost za pacienty a buduje si ke každému z nich vřelý vztah. Zejména k dětem.

Přesto často stojí před rozhodnutími, kdy musí udělat něco proti vůli lidí, o které pečuje. Někdy musí být přísná a kritická. Jak zvládá tyto situace?


Křesťan a svět – pořad o životě křesťanů ve společnosti, svě­dectví, portréty osobností (neděle 20.15, repríza středa 2.00 a pátek 16.00).

Premiéra: 28. 2. 2021, 20:15
Opakování: 28. 2. 2021, 20:15, 3. 3. 2021, 02:00, 5. 3. 2021, 16:00

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group