Klášterní hudební slavnosti 2019 a Bohemia Cantat 2019

Datum a čas vysílání: 21. 6. 2019, 16:55
Autor: Radka Rozkovcová
Interpret: Roman Janků, Libor Sládek, Kamila Zenklová, Zuzana Kadlčíková, Jan Staněk, Vít Aschenbrenner, Kryštof Spirit, Radka Rozkovcová
Cyklus: Oktáva

Klášterní hudební slavnosti nabízejí každoročně začátkem letních prázdnin koncerty klasické hudby, ať už orchestrální nebo komorní. Své jméno festival odvozuje od klášterního kostela Zvěstování Panny Marie v Šumperku, kde se dříve konalo nejvíce produkcí, v průběhu let však festival expandoval do Jeseníku, Bludova, Rapotína, Krnova, Loučné nad Desnou, Karlovy Studánky a dalších měst a obcí. Rozhovor s dramaturgem Romanem Janků se bude točit zejména okolo programu aktuálního ročníku.

Bohemia Cantat je nesoutěžní mezinárodní festival sborového zpěvu. Koná se každoročně v Liberci o prodlouženém posledním srpnovém víkendu. Zpěváci různého věku a pěveckých zkušeností pracují pod vedením tuzemských i zahraničních špičkových sbormistrů na předem vymezeném repertoáru v šesti ateliérech vyhraněných žánrově. S Liborem Sládkem a dalšími sbormistry pozveme zájemce o sborový zpěv na program letošního ročníku.


Oktáva – týdeník o klasické hudbě - koncerty ze studia a rozhovory s interprety, pozvánky na koncerty a festivaly, informace o nových nahrávkách, zajímavé postřehy o dějinách hudby a interpretaci, každý pátek v 16.00.

Premiéra: 21. 6. 2019, 16:55
Opakování: 21. 6. 2019, 16:55, 22. 6. 2019, 02:00

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group