Na stole je téma

Náš tip
Datum a čas vysílání: 8. 2. 2023, 09:00
Autor: Jan Hanák
Interpret: Helena Továrková, Lenka Živáková
Cyklus: Na stole je téma
Název pořadu: Někdo by s tím něco měl dělat

S novým rokem si dáváme nová předsevzetí a chceme měnit svůj život k lepšímu. Co si dát nějaké předsevzetí pro přírodu? Může člověk sám nebo se svými přáteli, známými něco změnit? Ukážeme vám příklad těch, kteří to dokázali. Přitom nejsou odborníci, prostě se rozhodli s tím něco dělat a nenechat to jen tak. A vznikla třeba alej, sousedská přírodní zahrada nebo komunitní farma. A dozvíte se i to, kde můžete na takový projekt získat podporu.

Nadace Veronica dvakrát ročně vyhlašuje granty na malé projekty zkvalitňující životní prostředí, ne nutně jen v úzkém ekologickém smyslu. Jde o malé projekty, které nikdo jiný příliš nepodporuje. Veronica pomáhá nejen financemi, ale i kontakty a radou. Jak se jednotlivci mohou sami zapojit do ochrany přírody, krajiny, klimatu? K čemu se mohou přidat nebo co mohou dělat sami nebo co mohou rozjet? Aby právě nezůstalo jen u konstatování: Někdo by s tím něco měl dělat. Protože ten někdo může být každý..

S Lenkou Živákovou ze sousedské komunitní farmy v Olešné u Blanska a Helenou Továrkovou z Nadace Veronica hovoří Jan Hanák. 


Na stole je téma – společenské, kulturní, náboženské… a třeba i politické. Každopádně aktuální. Hodinové rozhovory každé všední dopoledne v 9.00 a po půlnoci.

Premiéra: 8. 2. 2023, 09:00
Opakování: 8. 2. 2023, 09:00, 9. 2. 2023, 00:05, 11. 2. 2023, 22:30, 19. 4. 2023, 22:30

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group