Hudební siesta

Náš tip
Datum a čas vysílání: 30. 7. 2021, 12:05
Autor: Zdenka Vaculovičová
Interpret: Zdenka Vaculovičová
Cyklus: Hudební siesta
Název pořadu: Ozvěny Forfestu
Část: 5. část

Mezinárodní festival soudobé hudby s duchovním zaměřením FORFEST má za sebou více než 30 ročníků konaných zejména v Kroměříži, s jednotlivými koncerty v Olomouci, Hodoníně a dalších městech. Vzhledem k tomu, že se jedná zásluhou organizátorů, manželů Vaculovičových, o festival pravidelně obsazovaný zahraničními interprety, nebylo v letošním roce vzhledem k pandemické situaci možno s předstihem jej naplánovat v tradiční podobě.

Proto na Proglasu během všech červencových pátků uvádíme pět minut po poledni pětapadesátiminutovou Hudební siestu s programem z děl skladatelů duchovní hudby 20. a 21. století. V pěti vydáních postupně nabídneme kompozice Jana Nováka, Ilji Hurníka, Petra Ebena, Ivany Loudové, Jiřího Ropka, Jana Hanuše a Milana Slavického. Skladby vybrala a komentáře k nim připravila a načetla muzikoložka Zdenka Vaculovičová.


Hudební siesta – nabízí od 12.05 předehry, koncerty a symfonie z období baroka a klasicismu (úterý, čtvrtek, sobota), romantismu (pondělí, středa) současnosti a 20. století (pátek) a známé skladby všech období (neděle).

Premiéra: 30. 7. 2021, 12:05
Opakování: 30. 7. 2021, 12:05

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group