Za 5 pět
V rodinné Oceterii u Dobříše ho navštěvují čeští gurmeti i šéfkuchaři: Václav Smolík se se svou rodinou pustil do výroby unikátních octů a japonských specialit bez aditiv a náhražek, zato z místních přísad. Na výrobní postupy přitom musel přijít samostudiem a experimentováním. Jaké to je zanechat původní profese a vrhnout se do dobrodružství, kterému sám v žertu přezdívá "experimentální archeologie jídla"? A proč se ze včelaře stal "opylařem"? I o tom bude Za 5 pět. Zve vás Hana Scharffová
Za 5 pět – publicistických 45 minut přináší každou sobotu od 16.55 blízká setkání s výjimečnými hosty a rozhovory na relevantní a aktuální témata, která často mohou být vnímána jako morálně problematická nebo zatížená stereotypy. Pořad vychází vstříc náročnému a kritickému posluchači, čerpá přitom z kompetencí zkušené autorské dvojice jako dramaturgů a průvodců pořadem – Hany Scharffové a Petra Viziny.