Studio Olomouc
Ztratili jsme intuici, která nám říkala, co, kdy a jak jíst. Žijeme v prostředí, kdy jídlo je lehce dostupné na každém rohu, zároveň je kalorické a průmyslově zpracované. Takové jídlo je návykové a může u náchylnějších jedinců vyvolat vztah k jídlu, který je možné označit jako závislost. Jídlo je často používáno jako zástupný prvek ke snazšímu zvládání nároků života, negativních pocitů, nervozity.
Studentka doktorského programu v oboru Klinická psychologie na Katedře psychologie Univerzity Palackého v Olomouci Helena Pipová představí svůj výzkum v řadách dospívajících, kteří se nachází v citlivém období života a zároveň v době silného tlaku na vzhled a nepřeberného množství jídelních doporučení. Rozhovor nejen o tom, jak si vytvořit k jídlu zdravý vztah.
Z regionálních studií – najdete zde informace, zajímavosti a rozhovory z regionálních studií v Praze, Olomouci, Ostravě, Hradci Králové, Litoměřic a Českých Budějovic. Vysíláme pondělí – čtvrtek 20.15, repríza vždy následující den ve 22.00.