Juniorská věda a umění na UP
Ztratili jsme intuici, která nám říkala, co, kdy a jak jíst. Žijeme v prostředí, kdy jídlo je lehce dostupné na každém rohu, zároveň je kalorické a průmyslově zpracované. Takové jídlo je návykové a může u náchylnějších jedinců vyvolat vztah k jídlu, který je možné označit jako závislost. Jídlo je často používáno jako zástupný prvek ke snazšímu zvládání nároků života, negativních pocitů, nervozity.
Studentka doktorského programu v oboru Klinická psychologie na Katedře psychologie Univerzity Palackého v Olomouci Helena Pipová představí svůj výzkum v řadách dospívajících, kteří se nachází v citlivém období života a zároveň v době silného tlaku na vzhled a nepřeberného množství jídelních doporučení. Rozhovor nejen o tom, jak si vytvořit k jídlu zdravý vztah.
Pořady z regionů – najdete zde informace, zajímavosti a rozhovory ze studií Kristián Praha, Radim Olomouc, Hedvika Ostrava, Vojtěch Hradec Králové, Štěpán Litoměřice, Hroznata Plzeň a Jan Neumann České Budějovice (úterý a čtvrtek 20.15, R pondělí 9.30 a 16.30).