Tříkrálová sbírka 2012

Tříkrálová sbírka 2012
2. ledna 2012 Archiv článků Autor: Helena Horáková

V celé republice vrcholí přípravy na další ročník Tříkrálové sbírky, dvanáctý celostátní. První skupinky dětských koledníků, kteří budou žádat o příspěvek na charitní dílo pomoci lidem v nouzi, se vypravily do domácností našich měst a obcí na Nový rok, ve většině diecézí dostanou na začátku ledna požehnání od biskupů.

Například o posledním dnu vánočních prázdnin, v pondělí 2. ledna 2012, požehnají koledníkům biskupové Jan Baxant v Litoměřicích, Vojtěch Cikrle v Brně a František Radkovský v Karlových Varech a Plzni. Loni koledníci vybrali přes 70 milionů korun (část peněz dárci zaslali prostřednictvím DMS zprávy nebo bankovním převodem).

Peníze charita využila na rozvoj svých služeb pro sociálně slabé, seniory, postižené či lidi zasažené přírodními a humanitárními katastrofami v republice i zahraničí.

"Mám velkou radost, že sbírku čeká již symbolický dvanáctý ročník a těší se každým rokem stále větší důvěře. Považuji to za velký závazek nejen vůči našim dárcům, ale také vůči našim koledníkům a sbírkovým asistentům, kteří dobrovolně bez nároku na jakoukoli odměnu obětují svůj čas a obrovské úsilí pro druhé," uvedl ředitel Charity ČR Oldřich Haičman.

 

Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Charita Česká republika je největší dobrovolnickou akcí u nás a v roce 2012 se v celostátním měřítku uskuteční již po dvanácté. Výtěžek je určen na pomoc lidem v nouzi a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá.

Největší dobročinná kampaň Tříkrálová sbírka od 1. do 14. ledna 2012

Dar můžete zaslat i formou odeslané DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, ze kterých získá Charita ČR do sbírky 27 Kč), jsou dary anonymní a nelze na ně vystavit potvrzení o daru, či darovací smlouvu. Pokud potvrzení o daru, či darovací smlouvu potřebujete např. pro daňové přiznání, přispějte prosím do sbírky některým z jiných způsobů.
Jak přispět?

 

Pro tento formát není dostupný prohlížeč</i>
NyníOdpolední proud
Píseň: Pod Svatým Jánem (2023); Interpret: Perníková chaloupka; Album: Perníková chaloupka: Mlhavý večer
14:00Hudební kompas
14:30Odpolední proud
15:00Zprávy ČRo Plus
15:10Modlitba Korunky k Božímu...
15:30Odpolední proud
16:00Oktáva

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group