Pěna dní

Náš tip
Datum a čas vysílání: 6. 11. 2022, 13:30
Autor: Jan Novotný
Interpret: Kateřina Topolářová, Jan Novotný
Cyklus: Pěna dní
Název pořadu: Psaní pro nespavce

Od první listopadové neděle roku 2022 uvedeme v měsíčním intervalu, tedy vždy o první neděli v měsíci od půl druhé odpoledne, nový slovesný cyklus Pěna dní, představující převážně soudobou, ale i klasickou poezii, převážně českých autorů. 

Součástí cyklu bude občasník nadepsaný Řekni mi, co čteš! Ten přinese určité odlehčení, vyvažující náročnější poslech básnických textů. Hosté těchto relací (literární vědci, řeholnice, studenti, děti, senioři, umělci, kněží, lidé na okraji společnosti, a také jednotlivci z řad posluchačů i pracovníků naší rozhlasové stanice) v něm představí knihu či knihy, které je zásadním způsobem doprovázejí po delší čas, k nimž se vracejí, na které nezapomínají.

Psaní pro nespavce

Kateřina Topolářová, původně programátor, dnes pedagog, dominikánský terciář, kostelník v jednom z brněnských chrámů a student teologie, se na plný úvazek věnuje romským dětem. A v čase blížícím se půlnoci píše verše. 

První vydání poetického měsíčníku Proglasu Pěna dní zachytíte v našem vysílání neděli 6. listopadu 2022 od půl druhé odpoledne.

Premiéra: 6. 11. 2022, 13:30
Opakování: 6. 11. 2022, 13:30, 12. 11. 2022, 00:30

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group