Studio Olomouc

Datum a čas vysílání: 19. 10. 2021, 22:00
Autor: Radka Rozkovcová
Interpret: Helena Pipová, Radka Rozkovcová
Cyklus: Z regionálních studií
Název pořadu: Juniorská věda a umění na UP
Název části: Zaostřeno na ledničku
Část: 1. část

Ztratili jsme intuici, která nám říkala, co, kdy a jak jíst. Žijeme v prostředí, kdy jídlo je lehce dostupné na každém rohu, zároveň je kalorické a průmyslově zpracované. Takové jídlo je návykové a může u náchylnějších jedinců vyvolat vztah k jídlu, který je možné označit jako závislost. Jídlo je často používáno jako zástupný prvek ke snazšímu zvládání nároků života, negativních pocitů, nervozity.

Studentka doktorského programu v oboru Klinická psychologie na Katedře psychologie Univerzity Palackého v Olomouci Helena Pipová představí svůj výzkum v řadách dospívajících, kteří se nachází v citlivém období života a zároveň v době silného tlaku na vzhled a nepřeberného množství jídelních doporučení. Rozhovor nejen o tom, jak si vytvořit k jídlu zdravý vztah.


Z regionálních studií – najdete zde informace, zajímavosti a rozhovory z regionálních studií v Praze, Olomouci, Ostravě, Hradci Králové, Litoměřic a Českých Budějovic. Vysíláme pondělí – čtvrtek 20.15, repríza vždy následující den ve 22.00.

Premiéra: 10. 5. 2021, 22:00
Opakování: 10. 5. 2021, 22:00, 19. 10. 2021, 22:00

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group