Už se bojím méně

Datum a čas vysílání: 18. 10. 2020, 20:15
Autor: Marek Chvátal
Interpret: Pavel Slavíček
Cyklus: Křesťan a svět

Pavel se vyučil kovařině, aby pak jako český Honza odešel do světa hledat to pravé řemeslo a nakonec se vrátil do rodinné firmy zaměřenou na dodávání IT technologií. Pavel se ale někdy vnímal jako marnostratný syn. Neodešel tehdy úplně v dobrém a víra Boha jeho mysl taky moc nezaměstnávala.

Pavel dnes podniká s bratrem. Působí na pozici CEO a má na starosti především komunikaci s lidmi a provoz firmy. Občas si vzpomene na výheň a kovadlinu, protože to byla práce, která ráno začala a večer skončila. Dnes je v práci vlastně stále. Navíc vnímá zvláštní bázeň vůči svému tátovi. Ten vybodoval firmu od nuly. A na Pavlovi dnes je, aby společnost prospívala. Jenže se mu to vždy nedaří. Obzvláště nyní, kdy jim epidemická situace háže klacky pod nohy.

Když byl mladý a plný bojovné nálady, zavrhl veškeré jistoty a odešel od rodiny hledat vlastní štěstí. Odešel do Rakouska a střídal různé práce. Zažil mnoho složitých situací a opakovaně si sáhl na dno. Měl hlad, byl sám a odmítal víru v Boha. Po letech se ale začal jakoby probouzet, jeho víra ožívala. Po čase poznal svou budoucí ženu, se kterou má dnes dvě malé děti a vrátil se domů. O Pavlově hledání Boha a pokoje v srdci si můžete poslechnout v našem rozhovoru pro relaci Křesťan a svět.


Křesťan a svět – pořad o životě křesťanů ve společnosti, svě­dectví, portréty osobností (neděle 20.15, repríza středa 2.00 a pátek 16.00).

Premiéra: 18. 10. 2020, 20:15
Opakování: 18. 10. 2020, 20:15, 21. 10. 2020, 02:00, 23. 10. 2020, 16:00

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group