Adventní Barvínek

Datum a čas vysílání: 4. 12. 2018, 16:00
Autor: Alžběta Havlová
Interpret: Sabrina Pasyčnyková, Jana Šrejma Kačírková, Marko Ivanovič, Jiří Heřman, Julča Šebestová, Petřík Hrůša, Mikuláš, čert a anděl, skupina Kočičí jazýčky
Cyklus: Barvínek

Barvínek bude tentokrát hrát všemi barvami - vypravíme se do daleké minulosti, konkrétně do doby, kdy svatý Mikuláš dětem nosil opravdu jen ovoce, svatá Lůca vymetala světnice peříčkem, aby tam nebyli zlí duchové, a lidé o adventu dokonce i mluvili tiše, aby se v klidu připravili na příchod Krista. O tom, jak se advent slavil v minulosti, nám bude povídat Sabrina Pasyčnyková z Valašského muzea v přírodě.

Čeká nás také velká soutěž o lístky na vánoční Příhody Lišky Bystroušky. S mikrofonem jsme zavítali na generálku představení v Janáčkově divadle v Brně, povídali si s malou lištičkou, skokánkem i panem režisérem, a zjistili, že opera o Lišce Bystroušce je pro malé i dospělé diváky. Poslouchejte pozorně a vyhrajte dva lístky na Příhody Lišky Bystroušky!

A upozornění na závěr - adventní Barvínek možná navštíví i sám svatý Mikuláš! :-)


Barvínek – pořad pro děti i dospělé, kteří si ještě nezapomněli hrát. Živé rozhovory, soutěžení, reportáže a povídání o všem možném i nemožném (úterý 17.10, repríza sobota 11.00).

Premiéra: 4. 12. 2018, 16:00
Opakování: 4. 12. 2018, 16:00, 8. 12. 2018, 11:05

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group