Zářijový žurnál

Datum a čas vysílání: 18. 9. 2017, 20:15
Autor: Petr Kronika
Interpret: P. Stanislav Brožka, prezident Diecézní charity České Budějovice, sestra Alena Bártová, představená prachatických boromejek, Štěpánka Talířová, pastorační asistenta a katechetka, Hana Koukalová, pastorační centrum biskupství českobudějovického, a Marie Šittová, vikariátní zástupkyně, Tábor
Cyklus: Studio Jan Neumann

Jako magazín budeme vysílat zářijovou půlhodinku studia Jan Neumann v Českých Budějovicích. Nejprve se v českobudějovické Diecézní charitě zeptáme, proč se rozhodli oslovit kapelu bratrů Ebenových, aby pro charitu hrála. A na co použijí výtěžek z koncertu 6. října 2017 v Domě kultury Metropol – tedy proč bychom měli na benefiční koncert Bratrů Ebenových přijít, jaké služby Diecézní charity České Budějovice tím podpoříme a kterým spoluobčanům tím pomůžeme. Sestry boromejky v Prachaticích v červnu tohoto roku slavnostně znovu posvětily kapli svatého Jana Nepomuka Neumanna ve svém klášteře, v bývalém rodném domě tohoto světce, ale to pro ně neznamená „hotovo“. Po rekonstrukci klášterních prostor dále pracují na tom, aby je v určitém rozsahu zpřístupnily veřejnosti. Záměr přiblíží představená prachatických boromejek sestra Alena Bártová. V další části pořadu regionálního studia Jan Neumann pastorační asistenta a učitelka náboženství Štěpánka Talířová ze Zubčic na Českokrumlovsku představí divadelní soubor Rovnátka dětí, mládeže i dospělých z Kaplicka a Českokrumlovska, se kterým po několik let připravuje každoročně hru vždy o nějakém svatém. Pozvánkou na Celodiecézní pouť českobudějovické diecéze v sobotu 23. 9. 2017 uzavřeme zářijový žurnál českobudějovického studia.


Pořady z regionů – najdete zde informace, zajímavosti a rozhovory ze studií Kristián Praha, Radim Olomouc, Hedvika Ostrava, Vojtěch Hradec Králové, Štěpán Litoměřice, Hroznata Plzeň a Jan Neumann České Budějovice (úterý a čtvrtek 20.15, R pondělí 9.30 a 16.30).

Premiéra: 18. 9. 2017, 20:15
Opakování: 18. 9. 2017, 20:15, 20. 9. 2017, 02:00, 21. 9. 2017, 16:00

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group